SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BACAU

shape

Blog

about

Servicii - Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău

 • Internări - Pneumologie Spitalizare Continuă
 • Internări - Pneumologie Spitalizare de Zi
 • Compartiment Recuperare Respiratorie și Post Covid
 • Compartiment Paliație
 • Radiologie și Imagistică Medicală
 • Ambulatoriu de Specialitate
 • Explorări Funcționale Respiratorii
 • Laborator de Endoscopie Bronșică
 • Diagnosticul și Tratamentul Sindromului de Apnee în Somn

 • about

  Vaccinare la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău

  Începând de astăzi, 23 august 2021, se reia vaccinarea la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău. Pacienții și aparținătorii care se adresează Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău pentru diverse servicii medicale, se vor putea vaccina anti Covid, dacă doresc. Serul folosit este Johnson & Johnson, așadar rapelul nu va fi necesar.


  about

  Hristos s-a Înălțat!

  Înălțarea Domnului să vă aducă sănătate, liniște sufletească și multe bucurii alături de cei dragi!


  about
  ...

  Recuperare respiratorie post-COVID, o necesitate contemporană actuală

  „Ultimul an ne-a adus față în față cu o realitate pe care nimeni nu o anticipa, fără precedent și fără experiență similară, cu situații necunoscute care de multe ori s-au dovedit a avea finaluri nefericite. Totuși, în acest moment, prin vaccinare, măsuri de prevenție și protecție, împreună cu tratamentele perfecționate și evoluția evidentă la nivelul aparaturii și echipamentelor, se pare că se ivesc zorii ieșirii din zona de pericol provocat cu infecția virusului SARS-CoV-2. Acesta a lăsat totuși asupra unui număr important de pacienți, ce au trecut prin boala COVID-19, numeroase afecțiuni și sechele ce trebuie monitorizate și, până la urmă cât de posibil eliminate, printr-un pachet de servicii medicale, generic numite «reabilitare și recuperare post-COVID." - Mădălin Pârâianu, manager PNF Bacău


  about
  ...

  Mulțumim DEDEMAN!

  Săptămâna recunoștinței la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău continuă! De data aceasta, mulțumirile noastre se îndreaptă către compania simbol a Bacăului - compania Dedeman și către oamenii adevărați ce au creat-o, dezvoltat-o și o conduc.
  📌 Ajutorul companiei Dedeman dat spitalului PNF Bacău a avut multe forme, a venit exact când a fost mai multă nevoie și întotdeauna impactul pozitiv a fost hotărâtor în dezvoltarea și modernizarea spitalului, fapt ce se traduce la final în servicii medicale superioare oferite pacienților.
  Trebuie să amintim următoarele intervenții benefice prin sponsorizări Dedeman: 1. Modernizarea și dotarea celor 4 saloane cu 3 paturi din compartimentul de recuperare respiratorie; 2. Modernizarea și dotarea celor 4 saloane cu 3 paturi din compartimentul paliație; 3. 200.000 lei pentru materiale sanitare și de protecție, în plină criză sanitară, coroborată cu explozia prețurilor de la începutul pandemiei; 4. Oferirea a 50 paturi, 100 noptiere și 8 paturi de consultație pentru a finaliza reabilitarea și modernizarea întregului pavilion Pneumologie. 🙏 Întrega comunitate vă este recunoscatoare. Mulțumiri și respect!


  about
  ...

  Mulțumim Asociatia Betania!

  Alături de Asociația Betania, am modernizat Spitalul de Pneumoftiziologie cu 50 de paturi. ➡️ “Asociația Betania este și va fi un sprijin pentru spitalul de Pneumoftiziologie și pacienții săi, pentru a crea condiții mai bune.
  Suntem bucuroși că am reluat această colaborare, la inițiativa domnului director - Mădălin Pârâianu, după o lungă perioadă de 20 de ani.
  Pentru noi, ca organizație, educația și sănătatea sunt priorități, iar sprijinirea sistemului de sănătate a fost mereu o componentă importantă.“ - Andre Muit, Președinte Asociația Betania
  ➡️ “Asociația Betania merită cu prisosință aprecierile noastre pentru faptul că sprijină din nou Spitalul PNF Bacău printr-o nouă donație de 20 de paturi, atât de necesare în ridicarea nivelului condițiilor de internare. Și mergând pe principiul "a nu uita înseamnă să îți pese", la donația precedentă de 30 de paturi, domnul Președinte Andre Muit ne-a transmis că ne vom reîntâlni într-o situație similară. Lucru care s-a și întâmplat. Mulțumiri și respect!” - Mădălin Pârâianu, director PNF Bacău


  about

  Scurt istoric

  Spitalul de Pneumoftiziologie

  Primele clădiri ale spitalului au fost construite în anul 1900.
  Clădirea actualului Ambulatoriu de specialitate a fost construită în anul 1958. Primul pavilion modern al spitalului a fost construit în anul 1972 cu un număr de 80 de paturi. Al doilea pavilion modern a fost construit în anul 1979 tot cu un număr de 80 de paturi.
  In prezent, spitalul are 170 de paturi și deserveşte o populaţie de aproximativ 583 588 de locuitori.
  Deşi la înfiinţarea sa, spitalul a fost gândit ca o unitate dedicată pacienţilor cu tuberculoză, practica demonstrează că, la ora actuala, adresabilitatea pentru patologia pulmonara netuberculoasa reprezinta 2/3 din activitatea spitalului.

  shape
  Sus